SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
Şerafettin Sevinç
TRAFİK TESCİL VE SİGORTA UZMANI
Kasko

Kasko nedir ? 

Kasko mal sigortalarının türlerinden biridir.  Herhangi bir motorlu kara taşıtının  sigortalının iradesi dışında hasara uğraması, yanması, çalınması v.b. durumlarda, sigortalıya tazminat ödenmesini sağlamak için yapılır.


Kasko karşı araçtaki hasarı değil, sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına alır. Araç kasko sigortasının amacı,sigorta ettirene ait motorlu aracın uğrayacağı zararları tazmin etmektir.

Kasko Sigortası Kapsamı


Kasko isteğe bağlı bir sigorta türüdür. Aracın yanması, çalınması gibi standart teminatlar dışında sigortalının talebi doğrultusunda ek teminatlar ile sigorta kapsamı genişletilebilir. Poliçede aksi belirtilmediği sürece kasko sadece Türkiye sınırları içinde geçerlidir.


Kasko Sigortasında Başlangıç ve Bildirim Süreleri


Kasko sigortası ödemenin yapıldığı tarihte başlar. Eğer poliçe tutarı taksitle ödenecekse peşinatın ödendiği gün sigorta başlar. Kasko sigortasının başlangıcı ve bitişi taraflar arasında aksi kararlaştırılmadıkça, Türkiye sınırları içinde, Türkiye saati ile 12.00’de başlar ve bitim günü aynı saatte sona erer. Kasko sigortasında, sigorta ettiren araca zarar verici olayın yaşandığı günden itibaren 5 iş günü içinde rizikonun gerçekleştiğini sigortacıya bildirmekle yükümlüdür.
 

Rizikonun gerçekleşmesi halinde, sigortacı hasar ile ilgili belgelerin kendisine verilmesinden itibaren en geç 15 gün içerisinde hasar ve tazminat miktarını sigortalıya bildirmek zorundadır.

Kasko Sigortası Hangi Riskleri Kapsar?
Kasko sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ihtiyacınıza uygun kasko teminatlarının seçilmesidir. Kasko sigortası çarpma, çarpılma, yanma ve çalınma ana teminatlarını içerir.
 

Muafiyetli Kasko Nedir?
Muafiyetli kasko, genellikle bütçesini aştığı için kasko yaptırmaktan vazgeçme aşamasında olan tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.
 

Araç Kasko Sigortası Nedir?

Kasko sigortası, aracınızda belli risklerin gerçekleşmesi sonucu oluşabilecek zararların finansal olarak güvence altına alınmasıdır.

Trafik Sigortası

Traik sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda düzenlenen ve trafiğe çıkan her aracın yaptırmak zorunda olduğu bir sigorta çeşididir. Her yıl yenilenmek zorundadır. Zorunlu trafik sigortası, her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır. Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araçlar trafiğe çıkamazlar. Bu sigorta çeşidi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerlidir. Zorunlu trafik sigortası yapıldığı aracın zararını karşılamaz, sadece zarar verdiği diğer aracın zararını karşılar.
 

Zorunlu trafik sigortası olmayan ya da süresi sona ermiş araçlar görüldükleri yerde trafiğe çıkması engellenecek şekilde işlem yapılır (bağlanır). Her araç sahibi zorunlu trafik sigortasını yaptırmak ve sigorta süresi sona ermeden yeniletmekten sorumludur. Zorunlu olan bu sigortayı yaptırmayanların araçları trafik şubelerinin otoparklarına alınır. Yani bir ceza ödeyerek yola devam etmek mümkün değildir. Araç anında trafikten men edilir. Bunun sonrasında aracı geri almak pek kolay değildir. Aracı almak için trafik sigortasının mutlaka yapılması gerekir. Aracın bulunduğu otoparka gidilerek görevli memurlara durum haber verilir. Belgenin tebliğ edilmesi şarttır. Bundan sonra da araç sigortasız olarak trafiğe çıktığı için para cezası ödenir. Aracın otoparkta kaldığı her gün için de otoparka ücret ödenmesi gerekmektedir. Zorunlu trafik sigortasındaki limitler trafik kazasında oluşacak zararın türüne göre değişir. Herhangi bir can kaybı olması durumunda ölenin yakınlarına verilmesi gereken miktar, yaralanma olması durumunda hastane masrafları için ödenecek miktardan farklıdır. Aynı şekilde sadece maddi hasar olması durumunda da ödenecek rakam farklılık gösterir. Böyle durumlarda ödenecek miktar her sene değişmekte ve böylece her sene ödenecek primlerde de değişiklik olmaktadır.

İşyeri Sigortası

İşyeri Sigortası

İşyeri sigorta ile, işyeri binanızı, muhteviyatınızı (Demirbaş, makine-tesisat, emtea vb.) ve camlarınızı, paket olarak bir araya getirilmiş otomatik teminatlar çerçevesinde sigorta güvencesinde. Ayrıca poliçe dahilinde çalışanlarınız için Ferdi Kaza Teminatı da sağlayabilirsiniz.


Hırsızlık: Hırsızlık sonucu çalınan emtea ve sabit kıymetler, hırsızın işyerine girerken verebileceği zararlar.
Grev, Lokavt, Terör: Grev, lokavt, halk hareketleri, terörist eylemler ve kötü niyetli hareketler sonucunda ve bu hareketleri önlemek amacıyla yetkililerce yapılan müdahaleler nedeniyle işyerinde meydana gelebilecek hasarlar.
Yer Kayması: Yer kayması ve toprak çökmesi nedeniyle işyerinde meydana gelebilecek her türlü hasar. 
Deprem: Deprem nedeniyle işyerinde meydana gelebilecek her türlü hasar. 
Yıldırım: Yangın çıksın ya da çıkmasın, yıldırım düşmesi sonucunda oluşabilecek hasarlar. 
Yangın: İşyerinde ya da yakınında çıkabilecek bir yangının yayılması sonucunda alevlerin ve dumanın binaya ya da eşyalara verebileceği zararlar. 
İnfilak: Doğalgaz, tüpgaz, havagazı ve kalorifer kazanı tesisatının infilakı sonucu oluşabilecek hasarlar 
Fırtına: Fırtına ya da fırtına sırasında rüzgarın sürüklediği veya attığı cisimlerin çarpması sonucu oluşabilecek hasarlar. 
Dahili su ve sel su baskını: Su tesisatının patlaması, sular kesildiğinde sigortalının ya da komşularının musluklarını açık bırakması sonucu doğabilecek hasarlar. Sel ya da su baskınında işyerinin uğrayabileceği zararlar
Kar Ağırlığı: Çatıda biriken kar ağırlığı nedeniyle oluşabilecek zararlar. 
Cam Kırılması: İşyerinde bulunan kapı ve pencere camlarının kırılması sonucu meydana gelebilecek hasarlar. 
Enkaz Kaldırma: Teminatlardan doğabilecek hasarların limitler içinde oluşturduğu enkazın kaldırma masrafları 
Araç Çarpması: Her türlü kara, hava ve deniz aracının işyerine çarpması halinde meydana gelebilecek hasarlar. Duman: Isıtma ve pişirme cihazlarının arızasından kaynaklanan dumanın, doğrudan verebileceği zararlar. 
Komşulara Karşı Sorumluluk: Yangın, dahili su hasarları nedeniyle komşulara karşı sorumluluk.
3.Şahıslara Karşı Sorumluluk: Sigortalının, işyerinde 3. Şahıslara verebileceği maddi ve bedeni zararlardan doğan hukuki sorumlulukları. 
Mal Sahibine Karşı Sorumluluk: Bina sigortalıya ait değilse, o işyerinde kiracı olarak bulunuluyorsa, yangın, dahili su, ve duman hasarlarının gerçekleşmesi sonucunda mal sahibine karşı sorumluluk. 
Kira Kaybı: Yangın hasarı nedeniyle, işyerinin kullanılamayacak duruma gelmesi halinde, sigortalı kiracı ise ve kira bedelini peşin ödemiş ise, işlememiş sürenin kira karşılığı; sigortalı mal sahibi ise, işyerinin boş kalması sonucunda alınamayan kira gelirinden doğabilecek kayıplar.

Ferdi Kaza Sigortası

Ferdi Kaza Sigortası

Sigorta poliçesi süresince gerçekleşen herhangi bir kaza sonucu sizi koruyan bir güvencedir. Kaza sonucu oluşabilecek tedavi masraflarını karşılamanın yanında, kaza sonucu eğer sigortalı sakat kalırsa kendisine; vefat ederse lehtarına güvence sağlar.

Ferdi Kaza Sigortası’nın teminatları nelerdir?

Beklenmedik ve ani kazalarda ölüm.

Sürekli sakatlık.

Tedavi masrafları

Peki bu sigortadan kimler yaralanabilir?

Ferdi Kaza Sigortası’ndan 15-65 yaş arası herkesin yararlanması mümkündür.

Poliçe süresi ne kadardır?

Ferdi kazasının sigortasının süresi 1 yıldır.

Ferdi kaza sigortası tek başına yaptırılabileceği gibi, pek çok paket sigorta ürünü içerisinde belli limitler dahilinde de sunulur. Örneğin, kasko ve konut sigortalarında ferdi kaza teminatı ek teminat olarak yer alır. Bir kaza durumunda mevcut kasko ve konut poliçenizin özel şartlarını da kontrol edin. Bu poliçelerinizdeki ferdi kaza sigortası teminatıyla kendinize güvence sağlayabilirsiniz.

Hoşgeldiniz
22 Yıldır Bucamızın güzel insanlarına hizmet veriyoruz.
İşyeri Sigortası
Kasko
Ferdi Kaza Sigortası
Trafik Sigortası